Sofia på sin första vfu

Sofia Lindberg, 27, läser till Grundlärare F-3 och gör sin första verksamhetsförlagda utbildning på Tavelbäcksskolan i Östersund. Mest är hon i sin handledare Maria Björchs klass, en årskurs 3.

Sofia

 

Hur gick det till när du bestämde dig för att bli lärare?

– Jag jobbade på Ica Maxi, men när jag fick barn tänkte jag att nu har jag chansen att göra något annat. Jag har alltid tyckt om att vara med barn, och jag valde mellan lågstadie och förskola. Det känns som om jag har valt helt rätt!

Hur är det att komma ut i verkligheten?

– Det är ungefär som jag trodde. Jag har hittills haft två svenskalektioner och hållit i en samling. Det var lite nervöst innan, men det gick bra. Barn gör saker mycket fortare än jag tror!

Vilken är din hjärtefråga i arbetet med eleverna?

– Jag brinner för den sociala biten, att förmedla värdegrund. De har telefoner, facebook… det händer så mycket i den digitala världen som man inte kan stå för. De måste lära sig hur man är mot varandra som människor.

Vad uppfattar du som den största utmaningen i läraryrket?

– Att få samspelet i gruppen att fungera och att anpassa undervisningen för alla elever, även de som ligger i topp. Man får inte glömma dem.

Text och foto: Mi Edvinsson

 

 

 

 

 

 

Skriv kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »