Nytt klassrumsmaterial: HBTQ, normer & makt

Forum för levande historia har tagit fram ett nytt webbaserat klassrumsmaterial för förebyggande arbete arbete mot homo-, bi- och transfobi. Det riktar sig i första hand till lärare och elever i högstadiet och gymnasiet.

Så här skriver Forum för levande historia i sin pressrelease:

Forum för levande historias senaste attitydundersökning bland ungdomar visade på en ökad positiv inställning till homosexuella, bisexuella och transpersoner. Men resultaten pekade också på att många enskilda hbtq-personer utsätts för hat, hot och våld
. Dagligen drabbas ungdomar av inskränkande normer i form av fördomar och förlegade stereotyper, små kommentarer och skällsord eller direkta hot och trakasserier.

För att höja kunskapsnivån bland lärare och elever och motverka inskränkande normer lanserar Forum för levande historia nu ett nytt webbaserat klassrumsmaterial riktat till gymnasiet och högstadiet. Materialet HBTQ, NORMER & MAKT tar upp hur personer i olika skeenden från 1900-talets början fram till idag har engagerat sig och kämpat för rättigheter som påverkat och gäller för alla. Varje avsnitt utgår från en händelse som haft inverkan på rättigheter eller normer och beskriver sedan skeendet före och efter, med relevanta hänvisningar och fördjupningar.

HBTQMaterial finns på hemsidan för Forum för levande historia (klicka på namnet eller bilden ovan) under rubriken För klassrummet. Det är sedan lätt att lotsa sig vidare genom materialet genom nedanstående uppdelningar.

hbtq-innehållLycka till!

/Janna

 

Skriv kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »