Nyfiken på Twitter

Det här med Twitter, är inte det jättekrångligt? Vad är egentligen ett tweet? Varför ska man reweeta? Vem ska man följa?

Har du funderat på att kasta dig in i Twtter-världen men känner att frågorna är fler än svaren?  Ingen oro! Här har vi samlat aktuella twitterskolor som kan få dig igång på en kvart.

tweet1

Pedagog Örebros twitterskola finns här.

Pedagog Stockholms twitterskola finns här.

Emanuel Karlstens twitterskola finns här.

Helen Alfvegrens twitterguide finns här.

 Twitter i korthet

Twitter är en microblogg (du har bara 140 tecken när du skriver dina inlägg) och kan fylla flera funktioner beroende på hur du använder det. Twitter bygger på att du själv skapar ett konto, men det står dig helt valfritt hur aktiv du vill vara i ditt användande.

En del är själva anonyma och använder kontot enbart till att följa personer som de tycker är intressanta och spännande. Då handlar det mer om att få inspiration och tips.

Är du ute efter möten och nätverkande måste du dock engagera dig lite mer. Helst skapar du en BIO (några ord om vem du är) och en AVATAR (bild på dig eller något som symboliserar dig). Detta gör att folk som du följer har lättare att välja om de vill följa dig tillbaka.

Här kan du se SVT’s inslag om hur Twitter hjälper lärare att utvecklas i sin profession.

Vill du följa Anna Kaya i SVT’s inslag heter hon @Anna_Kaya.

Utvecklingsgruppen på Twitter:

Följ oss, så följer vi dig tillbaka!

/Janna Scheéle

Twitter_logo-8

 

 

Skriv kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »