Kul att kolla på film!

En ofta uppskattad aktivitet bland elever är att titta på film. Men det är inte alltid lätt att hitta filmer som är lagom långa, fångar elevernas intresse och som också är tillåtna att använda enligt upphovsrätten. Här är tips på en bra webbresurs för film på engelska. 

FilmEnglish är en resurs på webben full av rörlig bild och lektionsplaneringar. Det är en prisad sida som används i engelskundervisning runt om i världen. Här kan du läsa mer om sidan, dess skapare och priser den fått. Sidans syfte är inte bara att tillgängliggöra filmer som attraherar våra elever utan också att dela uppgifter och aktiviteter som hjälper våra elever att träna på att använda och analysera rörlig bild. Helt i linje med LGR11 alltså.

Till vänster på första sidan finns olika rubriker. filmlessons_150202

En av dem heter film lessons och här hittar du hela lektionsplaneringar kring olika filmer.

Klickar du där får du upp en lång lista över de olika lektionsplaneringarna som finns att tillgå just nu. Listan uppdateras kontinuerligt.

filmenglish_lektionsplan_150202För att titta närmare på en specifik lektionsplanering klickar du på rubriken i inlägget. Då får du upp en kort översikt över innehållet i just den lektionen.

Tycker du att det verkar intressant klickar du på länken vid Downloadable materials och får då upp en längre och mer detaljerad lektionsplanering. I den hittar du länkar till filmerna du ska använda såväl som en steg-för-steg plan för hela lektionspasset. filmenglish_detaljplan_150202

Det finns fler resurser än enbart lektionsplaneringar på sidan. Det är bara att klicka iväg och upptäcka!

Lycka till!

 

/Janna

 

 

 

Skriv kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »