Stora planer på Lillgården  

Förskolan Lillgården har en fin skog på sin gård, men den är inte tillgänglig för alla. – Det är exkluderande och det vill vi ändra på, säger förskolans chef Elisabet Uitto.

När Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) i februari meddelade att även förskolor kunde ansöka om SIS-medel (bidrag för Särskilt stöd i skolan) tog Förskolan Lillgården chansen och ansökte om 4,4 miljoner kronor för ett utomhusprojekt. Projektet handlar lika mycket om den pedagogiska lärmiljön som den fysiska och syftar till att öka tillgänglighet och delaktighet för alla barn på förskolegården. SPSM:s handläggare höjde på ögonbrynen åt summan, men på Lillgården vill de både ha projektledning och en forskare som kan följa deras arbete från början till slut. Mittuniversitetet har redan lovat dem en sådan om projektet blir verklighet.

– Det är svinbra om vi kan jobba vetenskapligt, det skulle kvalitetssäkra vårt arbete. Vi har höga ambitioner och tänker att vi kan få fram viktiga resultat som kan användas när det ska byggas nytt och byggas om, säger Elisabet Uitto.

Om de inte beviljas bidrag denna gång, kommer de att söka igen i augusti. Skulle de få mindre pengar än de tänkt sig, kommer de att genomföra sin idé i mindre skala. Om det helt och hållet blir nobben, finns en plan B.

– Det finns ett medborgarförslag om förbättring av vår gård, och ett tjänstemannaförslag på att det ska ingå i den långsiktiga planeringen. Men jag hoppas och tror att vi kommer att få pengar till det här, säger Elisabet.

Vi håller tummarna för Lillgården!

Lillgården copy

Text och foto: Mi Edvinsson

 

 

 

 

En kommentar

Skriv kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »