Petter – om varför det är viktigt att läsa och plugga

I mars bjöd Mittuniversitetets humanioraämnen in till en inspirationsdag för att öka intresset hos unga att studera vidare, helst inom den humanistiska traditionen. Särskild inbjuden för dagen var rapparen, föreläsaren och författaren Petter. Han höll en inspirationsföreläsning om vikten av läsning och studier för våra unga idag, med utgångspunkt i sin egen livsresa.

Mittuniversitet gjorde en kort intervju med Petter efter föreläsningen och hans huvudbudskap är lika viktigt för en sjuåring, som en femtonåring eller för oss lärare. Han pratar till exempel om hur han skulle vilja se en närmare koppling mellan de teoretisk ämnena och de praktiska. Och hur viktigt det är att PLUGGA! Klicka här eller på bilden för att komma till filmklippet. Petter miun

 

Sundsvalls tidning var också där och gjorde en intervju. Den kan ni läsa här.

Ett litet filmklipp att diskutera med våra elever, tänker jag!

/Janna

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.