Arnljotskolan får stipendium!

I höstas sökte Christina Kristiansson, rektor på Arnljotskolan, stipendium hos SFUB (Sällskapet för folkundervisningens befrämjande) med motiveringen att stimulera till fortsatt skolutveckling. Ansökan gjordes utifrån Arnljotskolans arbete med ASL (Att skriva sig till läsning) och avsåg en studieresa till Irland som har höga resultat på läs- och skriv i PISA-undersökningen. För någon vecka sedan kom det glädjande beskedet att stipendium beviljas. Till hösten åker ledningsgruppen – rektor, en fritidspedagog, en lärare och en specialpedagog – till Dublin!

Foto: Mi Edvinsson– Det är kul! Vi ser det här som i ett led i vårt kvalitetsarbete och det kommer att stimulera oss till att fortsätta arbetet framåt. Vi vill veta mer om skolornas goda resultat i läsförståelse, besöka skolor som jobbar på ett bra sätt med läs- och skrivinlärning se hur de jobbar, säger Christina Kristiansson.

Grattis, Arnljotskolan!

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.