Twitterglädje på Pedagog Östersund

Många har frågat efter RSS-funktion på Pedagog Östersund. Med andra ord om det går att få en notis via mejl när något nytt läggs ut på sidan. I det verktyg vi använder för publicering har detta tyvärr inte varit möjligt, men med hjälp av Twitter är det problemet löst. 

Pedagog Östersund finns nämligen även på Twitter numera. Kontot heter @pedagogo_sund. Varje gång någonting nytt läggs ut på den vanliga Pedagog Östersundsidan, kommer ett meddelande med länk till artikeln till detta konto, något som man märker om man väljer att följa det.  

Pedagog Östersunds Twitterkonto kan dessutom användas på samma sätt som Facebookgruppen Pedagog Östersund, det vill säga som en kanal för att dela, tipsa och diskutera med kollegor på andra skolor och förskolor. Sociala medier kallas ibland för ”det utökade kollegiet”. Och det är ju så det är tänkt att fungera.

Barn- och utbildningsförvaltningens Mikael Åsberg vill slå ett slag för Twitter som ett mycket bra hjälpmedel för den som vill få tips och idéer inom sitt ämne, eller kring skolutveckling i stort.  

– Men se till att vara selektiv med Twittertiden – risken är annars att du blir uppslukad, säger Mikael som själv lätt trillar dit.

Är du redan en twittrare? Sök efter @pedagogo_sund och följ oss! 

 

 

 

 

 

 

 

Vill du bli en twittrare?

Lärarförbundet har en artikel som hjälpa dig att komma igång:  

https://www.lararforbundet.se/artiklar/larare-delta-i-debatten-pa-twitter 

En lite mer utförlig artikel hittar du här: 

https://twitterakuten.files.wordpress.com/2017/03/ekurirens-twitterskola.pdf 

 Text: Mi Edvinsson

 

 

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.