Glada vinnare i Fåker

De vetgiriga eleverna i klass 5 A i Fåker blev i tisdags regionala vinnare i kunskapstävlingen Vi i femman. Både elever och lärare tackar föräldrarna för framgångarna.  

Hela 59 klasser från länet deltog i årets upplaga av Vi i femman. Det har gått mycket bra för 5 A i Fåker som tog sig ända till final. Den rafflande finalomgången mot Rödöns skola sändes i P4 Jämtland i tisdags (http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1019286?programid=3033 ) . Fåkers elever avgick med segern som belönades med blommor, pokal, diplom och godis.  

Dagen efter träffar Pedagog Östersund eleverna som känner sig känner sig glada och stolta. De tycker att det är roligt att vara med i Vi i femman. 

– Det är en utmaning, och så lär man sig saker, säger Moa. 

Klassen gör glädjeskutt. Foto: Mi Edvinsson.Pedagog Östersund

Hur har de tagit sig så långt i kunskapstävlingen?  Vad är hemligheten bakom framgångarna?

– Det beror nog på vår lärare och våra föräldrar, säger Saga. 

Läraren Mats Eriksson håller med när det gäller föräldrarna, men ger i övrigt äran åt eleverna. 

– För att lyckas måste man lyssna, ta till sig och vara nyfiken och vetgirig, lyssna och ta till sig. Det gör verkligen de här eleverna. Viktigaste orsaken till att eleverna har den här inställningen är engagerade föräldrar som stöttar barnen och förmedlar att skolan är viktigt, säger Mats. 
De år som Mats är lärare för en femteklass brukar han se till att de får delta i Vi i femman.  Han upplever att eleverna tycker att det är roligt. 

– Jag tror även att det ibland kan skapa viss motivation hos eleverna att lära sig saker, säger Mats. 

Idag, torsdag, klockan 17 möts Sveriges alla regionala segrare i en finalomgång som kan avlyssnas på P4. De fyra lag som har högst poäng går vidare till tv-finalen. Hur det än går, säger vi stort grattis till eleverna i Fåker och håller tummarna i eftermiddag! 

Text och foto: Mi Edvinsson