Ångsta skola fick idrottslektion med ÖFK

Det var en stor dag när ÖFK:s A-lagsspelare Patrick Kpozo och akademitränaren Martin Johansson kom på besök till Ångsta skola. Eleverna fick en idrottslektion utöver det vanliga.

ÖFK kommer på besök till Ångsta skola! En viss kalabalik utbröt när den överraskande nyheten nådde elevernas öron.

– Det här blir en upplevelse för dem. Spelarna i ÖFK är ju deras idoler, säger Märith Jonsson, ny rektor på Ångstaskolan.

– Jag har aldrig träffat en riktig fotbollsspelare förut, säger Hanna som går i tvåan.

Patrick Kpozo poserar med barnen. Foto: Mi EdvinssonEleverna i årskurs F-5 får möta ÖFK:s A-lagsspelare Patrcik Kpozo och akademitränaren Martin Johansson som i vanliga fall tränar tre olika barn- och ungdomslag i klubben. Ångsta skola är en av två skolor som vann lottningen om att få fint besök idag. Spelarna i ÖFK:s A-lag har ett späckat program och det är svårt att klämma in mycket i taget.

– Vi kommer att åka ut och träffa fler skolor, men jag vet inte exakt när det blir. Meningen är att barnen ska få en upplevelse av fotboll och en positiv bild av A-lagsspelarna, säger Martin.

Första lektionen är det årskurserna F-1 och 5 som får träffa Martin och Patrick. Martin håller i teknikträning, och Patrick spelar fotboll med barnen på planen.

– Det roligaste är att få vara med barnen, säger Patrick.

För eleverna som spelar fotboll på sin fritid är det stort att få springa runt på planen med en spelare från ÖFK:s A-lag. De som inte är så fotbollsintresserade tycker ändå att det är ganska kul.

– Övningarna var roligast, säger Tea som går i femman.

– Det var den bästa lektionen på fem år! Jättekul och mycket bättre än matte, skiner Samuel.

Såhär gick det till på Ångsta skola. Se filmen!

 

Fotbollsplan med spelare byggt av små byggdelar i plast.

 

I klass 3 är eleverna väldigt fotbollsintresserade. Med hjälp av konstruktionsmaterial som finns i klassrummet har de byggt en fotbollsplan med fotbollsspelare. Självklart har det ena laget svartröda tröjor.

 

 

 

Text och bild: Mi Edvinsson