Spilloteket kommer till skolan

Spilloteket är en skapande verkstad för barn och unga som enbart använder sig av överblivet material från Jämtlands företag och industrier. Syftet med verkstaden är att ta tillvara barns kreativitet och väcka tankar om viktiga framtidsfrågor. Att använda sig av spillmaterial kan skapa en naturlig ingång till tankar om återbruk, hållbarhet och livet på jorden.

Bakom Spilloteket står tre lärare från Östersunds, Åre och Krokoms kommuner som klev av sina tjänster för att testa denna idé. Grunden för verksamheten är hållbarhet i ekologisk såväl som social och ekonomisk mening. Under 2014 drev de sitt första projekt med en lång rad lyckade aktiviteter.

Efter att ha beviljats 1,5 miljoner kronor från Allmänna arvsfonden tar de till hösten klivet in i skolorna och påbörjar ett treårigt projekt. Målet är att samtliga skolbarn i Östersunds, Åre och Krokoms kommuner i någon form ska få ta del av Spillotekets aktiviteter. Projektet kommer att genomföras i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Camilla, Frida och Linda

Läs mer på deras hemsida.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.