Vallaskolan på internationell Storylinekonferens

Helena Fredriksson är fritidspedagog, IT-pedagog och stor vän av Storyline. Kärnan arbetssättet är att skapa en gemensam berättelse och där igenom bygga upp ny kunskap inom många olika ämnesområden. Eleverna jobbar både individuellt och i grupp och tränar under tiden en lång rad viktiga förmågor.

I höstas presenterade Helena Storyline för kollegorna på Vallaskolan. Tre klasser i årskurs 2 nappade. Cecilia Mann är en av lärarna som provade arbetssättet med sin klass. Tillsammans med Helena fick hon förmånen att åka till Skottland och presentera Vallaskolans arbete på en internationell konferens. På konferensen deltog runt 230 personer från cirka 20 olika länder. Intresset är stort.

Cecilia Mann har fått blodad tand och kommer att fortsätta jobba med Storyline eftersom hon tycker att det ger så otroligt mycket.

Se filmen och hör Helena och Cecilia berätta mer.

På den här bloggen kan du läsa mer om hur åk1-3 jobbade med Affärsgatan. http://vallabloggen.moobis.se/2014/09/15/storyline-med-ak-2/

Och så här jobbade de under ”Elevens val”-veckan med Storyline ”The Letter” som gick ut på att hjälpa en familj att hitta semesteraktiviteter i Jämtland. http://jamtland4kids.moobis.se/

Läs Pedagog Östersunds tidigare reportage om Storyline på Vallaskolan.

Storyline har även en egen sida:http://storyline.se/

 

 

 

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.