Förskolans dag idag!

Förskolan Lillgården firade förskolans dag med springtävling och saft i solskenet. Stämningen var på topp!

Det har pyntats i skogen bakom huset på förskolan Lillgården. Rader av vimplar hänger mellan träden, och här och där hänger färggranna ballonger. De lyser som karameller i det starka solljuset. Nu återstår bara den hemmagjorda banderollen med texten ”Förskolans dag”.

Erika Lundgren samlar barnen till uppvärmning vid startområdet. En kort stund senare är loppet i full gång. Lillgårdens snirkliga sluringväg är en perfekt löparbana! Nu springer stora och små i alla tänkbara stilar. Sprintersnabbt eller njutbart långsamt, tultande, skuttelihoppande eller i socialt samspråk. Loppet fortgår i valfritt antal varv. För vissa räcker det med ett – det är roligare i sandlådan. Men alla får medaljer, och efteråt blir det saft i solskenet.

– Det är alltid vackert väder på förskolans dag, konstaterar Erika.

Lillgårdens pedagoger tycker att det är bra att förskolan har en ”egen” dag.

– Det är roligt och viktigt att fira och uppmärksamma förskolan, barnen och alla oss som jobbar, säger Evelina Johansson.

Även barnen är fullt införstådda med att det är en speciell dag i dag.

– Vi säger att förskolan fyller år, det är det lättaste sättet att förklara, säger Evelina.

1998, när den första läroplanen för förskolan kom, skulle kunna sägas vara den moderna förskolans födelseår. Så grattis på 21-årsdagen, kära förskola!

Text och foto: Mi Edvinsson