Digga lärandet!

Folk, fika och fri förflyttning. Interaktivt, informativt och intressant. Kommunikativt och kul.  Kort sagt: Kollegialt lärande när det är som bäst! 

Entusiastiska lärare från Parkskolan, Kastalskolan och Torvallaskolan arrangerade med stöd av Utvecklingsgruppen en workshop för att visa kollegor hur man kan jobba med digitala verktyg i klassrummet. Alla grundskolor i kommunen var inbjudna, och det var nog inte bara kanelbullarna som bidrog till att locka folk. Efter en kort presentation fick besökarna mingla runt och ta del av det som intresserade dem mest. Det diskuterades i vartenda hörn av Parkskolans aula.

På plats fanns också tre elever från Kastalskolan som svarade på frågor om hur det är att använda lärplatta och digitala verktyg i skolan varje dag. Här stod lärarna i kö!

Generellt tycker eleverna att plattan gör skolarbetet mer varierat, roligare och enklare. De slipper att hålla reda på papper och böcker och riskerar aldrig att glömma kvar viktigt material på fel ställe. Boksidor som ska läsas hemma kan de enkelt fotografera med plattan. Allt kan lagras här och organiseras i mappar så att det blir ordning och reda.

– Om man behöver rita något i en uppgift så kan man ju göra det också i plattan, och bara lägga in det som ett dokument sen, säger Agnes.

Med varsin lärplatta  som arbetsredskap slipper eleverna kampen om datasalen. Skrivuppgifter och informationssökning har blivit mycket smidigare. att jobba med i skolan.. Plattan underlättar också kommunikationen med läraren.

– Har man en fråga om en uppgift så går det snabbt och lätt att få feedback. Det är mycket lättare att kommunicera, säger Felicia.

Se filmen från workshopen!

Text och bild: Mi Edvinsson

Läs mer om bakgrunden till workshopen, Ifous program och hur det går med   digitaliseringen i skola och förskola i Östersunds kommun.

 

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.