Skolbiodags!

Vecka 40 (30 sept – 4 okt) är det SKOLBIO på Biostaden i Östersund igen.  Till skillnad från övriga år står kommunen för kostnaden av arrangemanget, tidigare har Skapande skola-medel fått användas till detta.

Programmet består som vanligt  av ett knippe kvalitetsfilmer som lämpar sig för olika åldrar. Den korta beskrivningen av filmerna räcker för att förstå att de kan utgöra avstamp för samtal och bearbetning av för eleverna angelägna och teman och frågor. En filmupplevelse kan väcka känslor, vidga perspektivet och sätta fart på de egna tankarna.

Som stöd till läraren i för- och efterarbete har de flesta av filmerna en egen handledning att ladda ner. Om inte kan ni använda er av Alla filmers handledning.

Anmälan senast 18 september!

Programmet och mer om hur du anmäler finns HÄR.

Ha en härlig bioupplevelse med era elever!

Tags: