Start för utvecklingsarbete kring flerspråkighet i förskolan

Från och med höstterminen 2014 startar ett utvecklingsarbete kring flerspråkighet i förskolan. Genom litteratur och föreläsningar av forskaren Anne Kultti från Göteborgs universitet fortbildas nu samtliga förskolechefer inom området.

Balders Hage, Astern och Vallens förskolor har utsetts till att gå i spetsen för omvandlingen av ny kunskap till konkret arbete. Härifrån deltar samtliga pedagoger i fortbildningen.

 Christina Persson– Det kommer allt fler flerspråkiga barn till förskolan och vi behöver fler verktyg för att hjälpa dem till en bra språkutveckling. Det här kommer även att gynna enspråkiga barn och bidra till att göra verksamheten likvärdig för alla, säger Christina Persson, chef för de tre förskolorna.

 

Fortbildningen utgår från Anne Kulttis bok Flerspråkiga barns villkor i förskolan som bland annat handlar om hur fysisk miljö, samspel och kommunikation kan påverka barns språkutveckling.

Senare i höst kommer Kultti att hålla en kvällsföreläsning dit alla förskollärare i kommunen är välkomna. Håll utkik i kalendariet!

Text och foto: Mi Edvinsson

 

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.