GAFE – Kastalskolans digitala rutiner

Under Digga Lärandet 2.o, 28 oktober 2015, delade David Sundström och Manuel Lindström från Kastalskolan med sig av skolans erfarenheter, lärdomar och material från implementering av Google Apps for Education (GAFE). Här hittar ni de digitala rutiner Kastalskolan tagit fram genom detta arbete. 

Kastalskolans digitala rutiner

IMG_1800-1
Från Digga Lärandet 2.0 151028

I nedanstående mapp har vi delat ut en del av de resurser som vi använder internt på Kastalskolan rörande våra digitala arbetssätt.

Observera att dessa är levande dokument som förändras och anpassas utifrån utveckling och behov. Detta görs dock i mån av tid och rutinerna kan snabbt bli inaktuella i förhållande till tekniska förändringar, uppdateringar etc (Google har t.ex. en tendens att byta namn på funktioner lite nu och då).

Våra rutiner är skapade för att passa i vårt lokala arbetssätt, och bör inte appliceras oreflekterat på andra skolor. Däremot fungerar de förhoppningsvis bra som grund för ett eget rutinarbete.

Om du upptäcker något märkligt i våra dokument, eller om ni hittar en bättre modell för något så hoppas vi att du delar tillbaka det med oss!

Om gemensamma rutiner

Gemensamma rutiner är framförallt viktigt för att på ett effektivt och meningsfullt sätt implementera digitala arbetssätt i skolan. Ur elevperspektiv underlättar det avsevärt om skolan (dvs samtliga lärare) har en grundläggande arbetsgång som är gemensam i alla ämnen.  Detta underlättar även implementeringen i personalgruppen minst lika mycket.

Vi har medvetet försökt hitta så enkla vägar som möjligt för vårt gemensamma arbetsflöde utan att det för den skull begränsar möjligheten att utveckla upplägget för respektive lärare. Det betyder t.ex. att vi har försökt undvika avancerade plug-ins och tillägg, och i huvudsak utgått från basfunktionerna i GAFE vad gäller våra gemensamma rutiner. Lärare som vill utnyttja mer avancerade arbetsflöden och finesser har dock full frihet att göra det så länge det inte hamnar i konflikt med de gemensamma rutinerna.

Klicka nedan för att komma till mappen:

Kastalskolan Digitala rutiner

Lycka till!

/Lärarna på Kastalskolan

 

 

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.