Inspiration i din engelskundervisning

Då och då kommer man till en punkt i sin undervisning där man känner att man står och stampar. Det behövs ny input och nya idéer. Varför inte vända sig till kollegor i resten av landet? På Facebook florerar pedagogiska möten och det utvidgade kollegiet är numera ett välkänt begrepp. Det man inte kan få svar på hos sina kollegor i samma skolbyggnad kan man nu få svar på hos kollegor i Stockholm, Borås eller Katrineholm. Sociala medier har skapat en möjlighet för oss lärare att över skol-, stads-, och kommungränser.

Engelska i åk 4-6

För dig som undervisar i engelska i årskurs 4-6 kan jag rekommendera gruppen Engelska i åk 4-6 på Facebook. Gruppen beskrivs så här:

Den här gruppen är till för oss som undervisar i engelska på mellanstadiet. Här kan vi utbyta tankar om centralt innehåll, förmågor, lektionsförslag, bedömning, nationella prov, tips på läromedel och bra sidor på nätet eller engelskundervisning i allmänhet. Välkomna!

Då gruppen är sluten behöver du söka på gruppnamnet och sedan be om att få bli medlem. När du väl är insläppt öppnar sig ditt utvidgade kollegium. Där kan du dela filer, läsa vad andra delar och slänga ut både små och stora frågor. Just nu har gruppen 1600 medlemmar.

Engelska i åk 6-9

Undervisar du i engelska i årskurs 6-9 kan du istället bli medlem i gruppen Engelska i åk 6-9 på Facebook:

Här bollar vi ideer och tips på hur ni/vi gör i undervisningen, som ett led i det utökade kollegiet. Bjud in era engelskkollegor. Välkomna!

Den här gruppen har just nu 1425 medlemmar. Varje dag startas nya diskussionstrådar och dokument och filer delas i google drive. För att få full tillgång till allt material i gruppen vill du få tillgång till gruppens delade drive. Skriv du ett inlägg där du frågar om du kan bli tillagd. engelska_69

Språklänkportalen

En annan intressant sida på Facebook är Språklänkportalen. Det är en sida där det delas tips kring olika digitala verktyg och webbsidor med bra material att använda i undervisningen. Det finns t.ex. tips om en sida med engelska kortfilmer Short of the Week, tips om hur man använder verktyget Kahoot i din undervisning och mycket annat spännande. Om du gillar sidan genom att klicka på  like så ser du sidans uppdateringar i ditt flöde.

Skapa en ny grupp

Undervisar du i engelska med yngre barn? Känner du till någon bra grupp som du vill dela med dig av? Var får du din inspiration ifrån? Hör av dig till oss om du har fler tips som du vill dela med dig på pedagog@ostersund.se. Om du nu känner att det saknas en grupp – oro dig inte, skapa en egen!

/Janna Scheéle

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.