Viktig mötesplats för småbarnsföräldrar

I 30 år har Gläntans familjecentral i Torvalla fyllt en viktig funktion för förskolebarn deras föräldrar. Idag är den öppna förskolan i Torvalla framför allt en mötesplats där småbarnsföräldrar kan träffa andra småbarnsföräldrar och delta i olika aktiviteter.

– Jag går gärna hit när det är babyöppet. Det är ett annat lugn här än där hemma bland disk och tvätt. Mina äldre pojkar går tre dagar i veckan på ordinarie förskola, men på måndagar och fredagar går vi ofta hit allihopa, säger Helena som sitter i soffan och myser med sin lilla Fabian.

– Ja, det är skönt att komma hit med bara den lilla. Och det är roligt när det händer något särskilt, som till exempel tematräffarna för föräldrar där man diskuterar olika aspekter av föräldraskap, säger Annelie.

Annelie och Helena har blivit bekanta genom träffarna på Gläntan och träffas även på egen hand ibland. De skojar om att de går på ”play-date”.

– Man knyter nya kontakter här, det är kul, säger Helena.

Förskolläraren Elisabeth Falk håller i en stor del av verksamheten på Gläntan och har gjort så i 25 år. Det är full rulle varje dag.  Se filmen!

 

 

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.