Lektionsplanering för Roald Dahls litteratur

Brukar du arbeta med Roald Dahls litteratur i din engelskundervisning? Behöver du få inspiration kring nya uppgifter och tänkbara upplägg? 

Roald Dahl har skrivit många uppskattade barn- och ungdomsböcker, t.ex. The BFG (Big Friendly Giant), Fantastic Mr Fox, Charlie and the Chocolate Factory. Dessa böcker används redan idag aktivt i både engelsk- och svenskundervisningen i våra skolor. Ibland kan det dock vara skönt och viktigt att få nya idéer och infallsvinklar.

Roald Dalh Museum’s education team har tagit fram möjliga lektionsplaneringar utifrån några av Roald Dahls mest populära böcker. Ni kan hitta titlar som:

Om ni klickar på namnet på den titel du är intresserad av kommer du direkt till en indtrduktion om den boken. Till höger hittar du en nedladdningsbar lektionsplanering. För en del titlar finns det fler lektionsplaneringar (ofta kopplade till kapitel) och för en del finns en lektionsplanering till hela boken.

Om du tittar på bilden nedan ser du hur översiktsdelen av lektionsplaneringen för Charlie and the Chocolate Factory ser ut:

Roalddahl_150128

Det är viktigt att komma ihåg att planering och uppgifter inte är skapade efter den svenska läroplanen, där måste varje lärare fundera kring hur det kan anpassas till svenska förutsättningar.

Efter översikten kommer förslag på konkreta aktiviteter för att nå formulerade lärandemål.

Enjoy!

/Janna

 

 

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.