Lugnvikselevernas inlägg i klimatdebatten

Maten står för en stor del av vår klimatpåverkan. Kan vi ändra våra vanor och tänka nytt om mat och livsmedel? Det var frågor som klass 5 på Lugnviksskolan ställdes inför när de deltog i Spillotekets workshops.

Foto: Mi EdvinssonI gränslandet mellan fantasi och rationalitet skapade eleverna framtidsmat av spillmaterial i Spillotekets kreativa verkstad, mat som nu står vackert uppdukad i hjärtat av Ica Kvantum, Odenskog, Östersund. Spindelsallad, sockrade larver och snigel i salladsskal – kan det vara något för den framtida påskmenyn?

 

Barn utgör en stor del av världens befolkning men tillfrågas sällan i samhällsdebatten. Det vill pedagogerna  som driver Spilloteket ändra på. Genom utställningen får de möjlighet att göra sina röster hörda i det offentliga rummet och påverka vuxna.

Foto: Mi Edvinsson

Utställningen pågår hela påsklovet.

 

 

Text och foto: Mi Edivnsson

 

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.