Förskolan en viktig del av samhället

Denna vecka, närmare bestämt idag, firas förskolans dag på olika sätt runt om i landet. Förskolan Stadsdel Norr har valt att uppmärksamma detta genom en utställning på Östersunds bibliotek. I text och bild berättar pedagoger och barn om sitt processinriktade arbete med temat Mamma Mu och Kråkan.

– Vi vill visa världen att vi finns. Förskolan är en del av en större helhet, och vi vill att barnen ska känna att de är en del av samhället. Vi ska gå till biblioteket tillsammans med barnen och titta på utställningen, säger förskolepedagogen Lena Kolak.

Förskolans dag firas den tredje torsdagen i maj varje år för att synliggöra förskolan och dess verksamhet. Det är förskolepedagogerna som lägger grunden för barns utbildning till aktiva, kritiska och kreativa samhällsmedborgare. Förskolan spelar därmed en mycket viktig roll i ett demokratiskt samhälle.

Utställning 1

Text och foto: Mi Edvinsson

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.