Ämnesövergripande arbete på Östbergsskolan

På Östbergsskolan pågår en kompetensutvecklingsinsats som handlar om att arbeta ämnesövergripande där de digitala verktygen integreras.Kortfattat handlar det om att man tidigare sett fördelar med att arbeta ämnesövergripande med Samhällskunskap och Bild, där eleverna får ytterligare sätt att visa sin kunskap på.  Lärarna och rektorn på skolan bestämde sig därför att utveckla arbetssättet och dessutom integrera digitala verktyg. Det handlar i grund och botten att alla elever ska kunna lyckas i skolan, där det finns många möjligheter att lära och visa sin kunskap. Att arbeta ämnesövergripande medför också en utveckling av det kollegiala lärande samt att att eleverna får en större kontinuitet och kan se (andra) samband.

Som ett led i arbetet så bjöd skolan in Patricia Diaz för att inspireras och fortbildas i hur man kan arbeta med webben i undervisningen samt en del kring film och webbpublicering. Det är viktiga moment i utvecklingsinsatsen då de digitala verktygen kan ge eleverna fler möjligheter att uttryckas sig och visa sina kunskapsrepresentationer.
Patrizia Diaz är lärare, författare och föreläsare. Hon har skrivit två stycken böcker, ”Webben i undervisningen” (2012) och ”Arbeta formativt med digitala verktyg” (2014)  Hon föreläser om hur IT, digitala verktyg och sociala medier kan användas i undervisningen. Den som har ett gott minne kommer ihåg när Patricia var här för ungefär ett år sedan, då tillsammans med Karin Brånebäck.
Pedagog Östersund besökte Östbergsskolan under eftermiddagen för att se vad de gjorde. När vi öppnande dörren till aulan så möttes vi av glädje och stort engagemang där man verkligen uppskattade Patricias föreläsning och efterföljande workshop. Här nedanför kan du se ett litet klipp från eftermiddagen, och vi får säkert anledning att återkomma och följa upp arbetet i framtiden.
Tack för en härlig eftermiddag!

2 Comments

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.