Imorgon smäller det!

Projektet i kultursatsningen Skapande skola i Östersunds kommun blev lyckat. Mötena mellan konstnären Marina Jonsson och Östersunds kommuns alla tredjeklassare blev mycket kreativa, och de abstrakta skulpturerna fantastiska. Som om detta inte vore nog, sätts nu barnens skapelser ihop till en jättestor fantasieggande installation på den nya internationella konstarenan LAT.63 på Frösö Park.

Foto: Mi EdvinssonMarina har personligen kört runt med släpvagn mellan skolorna och samlat ihop skulpturerna. Med stöd av konstarenans grundare Andreas Brännlund jobbar hon just i denna stund hårt för att få allt iordning inför morgondagens invigning. Bland annat kommer det att finnas interaktiva skulpturer som besökarna får bygga på om de vill.

– Jag tänker att det kommer mycket familjer och barn, och de tycker säkert att det är roligt att testa, säger Marina.

Utställningen på LAT.63 var en spontan idé som föddes under vårens arbete med eleverna. Andreas Brännlund gillade den

Foto: Mi Edvinsson– Den är spännande för att den inkluderar ungdomar. Jag vill gärna hitta sätt att kommunicera med den unga generationen för att de ska komma i kontakt med konst och sin egen kreativitet. Det är sådant som inte alltid får plats i dagens skola, säger Andreas Brännlund.

Marina Jonsson tycker att det är stort att barnen får ställa ut på en konstarena som LAT.63.

– Jag vill att de ska tänka WOW när det kommer in här imorgon. Det är viktigt att visa dem hela konstnärens väg från verkstad till färdig utställning, säger Marina.

Text och foto: Mi Edvinsson

Utställningen har öppet: 

Fredag 27 maj 9-15  samt Lördag & söndag, 28-29 maj, 11-16

 

 

 

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.