Bland insekter och rymdmonster

När konstarenan LAT.63 slår upp portarna på fredagen är det till en rymdliknande värld med cirka 100 silverglänsande skulpturer. Formerna är fantasieggande liksom namnen: Marsipuff. Evighetens vägg. Den dansande Robin…  Och det är snyggt! Arrangörerna – konstnären Marina Jonsson och Barn- och utbildningsförvaltningens kultursamordnare Anna Åberg – har anledning att känna sig mycket nöjda.

Utställningen hjälper till att synliggöra kultursatsningen Skapande skola som säkerställer att alla elever från förskoleklass till årskurs 9 varje läsår får möta kultur i någon form. ”Abstrakt skulptur” är det som under läsåret erbjudits årskurs 3.

– Alla aktiviteter som vi deltagit igenom Skapande Skola har varit fantastiska, det är väldigt värdefullt, säger Görel Roos, lärare på Fagervallsskolan.

För eleverna känns det stort att se sina egna skulpturer tillsammans med alla de andra, så vackert exponerade i en offentlig lokal. Tyra, Emelie, Molly och Freja känner sig stolta när de ser sin kaninliknade skapelse sväva i strålkastarljuset.

– Vad häftigt det är med alla färger! Jag trodde aldrig att det skulle vara så många skulpturer, säger Tyra.

– Ljuset gör att det blir väldigt fint, det känns lite som universum. Vår skulptur känns som en helt annan när den hänger här, säger Emelie.

– Och tänk att stora, kända konstnärer också har ställt ut här, säger Molly.

Text och foto: Mi Edvinsson

Se filmen om utställningen:

 

 

 

 

 

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.