Fjällängsskolan får teknikstipendium

Klass 4 A hade lektion med sin lärare Carina Moverare när det plötsligt knackade på dörren och en okänd, men vänligt leende, man från Teknikföretagen klev in i klassrummet. Med sig hade han blommor, godis och en mycket glad nyhet: Fjällängsskolan tilldelas Teknikspanarnas* stipendium på 10 000 kronor. Grattis!

Foto: Mi Edvinsson– Jättekul, tycker Carina Moverare och kollegan Camilla Skallberg som tog initiativet och skrev ihop ansökan.

Glada var också eleverna som nu kan se fram emot en teknikhörna i klassrummet.

Med en alltid tillgänglig teknikhörna tror Carina och Camilla att de kan jobba mer ämnesövergripande med teknik och ge ämnet större plats i undervisningen. De tror också att det kommer att bidra till större måluppfyllelse i teknikämnet. Genom att utrusta hörnan med enkla och välkända material och verktyg hoppas lärarna kunna väcka lust för teknik hos alla elever, inte bara redan intresserade killar.

Text och foto: Mi Edvinsson

 

* Teknikspanarna är en satsning som finansieras av Teknikföretagen och vänder sig till elever och lärare i åk 4-6 för att stärka teknikundervisningen och stimulera barns nyfikenhet för teknik.

 

 

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.