Hur jobbar du med entreprenöriellt lärande?

Det entreprenöriella lärandet lyfts fram av läroplanen. Det är också en del av vår regionala utvecklingsstrategi här i Jämtland och Härjedalen. För att främja tillväxt och skapa förutsättningar för unga att stanna kvar och verka i sin hembygd vill man se det entreprenöriella lärandet löpa som en röd tråd genom skolans verksamhet redan från tidig ålder.

I skolan finns många röda trådar att hålla reda på. För att hjälpa lärarna att följa just denna, tillhandahåller Ung Företagsamhet (UF) genom ett samarbete med Östersunds kommun ett färdigt läromedel som är gratis för kommunens lärare att hämta och använda.

För att komma igång erbjuder UF:s medarbetare workshops för grupper av lärare. De kan också komma ut och hålla i någon aktivitet med eleverna.

Anna Lindberg, UF i Östersund, berättar mer om läromedlet på filmen. Den som är intresserad kan kontakta UF. Kontaktuppgifter finns på www.ungforetagsamhet.se

 

 Text och bild: Mi Edvinsson

 

 

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.