Ett steg i normkritisk riktning

Det var efter dokumentärfilmaren Ulrika Widmarks föreläsning om könsroller i film och media i våras som lärarna Britta Christensson och Sandra Göransson på Parkskolan fick inspiration till ett Skapande skola-projekt på sin arbetsplats. Målet var att få eleverna att tänka normkritiskt.

Med hjälp av medel från Skapande skola fick alla elever med svenska som andraspråk i årskurserna 7-9 en gemensam uppstart i form av en halv dag tillsammans med Ulrika Widmark på bio Regina. Under hela höstterminen har de sedan arbetat med normer som tema på SVA-lektionerna.

Britta och Sandra tror inte att synen på normer är något som förändras över en natt men hoppas att de åtminstone har sått ett frö till ökad medvetenhet hos eleverna.

Det verkar som om de har lyckats.

Följ med till Parkskolan och hör elever och lärare berätta om jobbet!

 Text och bild: Mi Edvinsson

 

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.