Prata pedagogik i pubmiljö!

”Tänk om det fanns en mötesplats utanför jobbet där man kunde träffa andra människor som också brinner för skola, förskola, utveckling och lärande. Det måste ju finnas massor av kompetenta människor runt om i länet som vi skulle kunna diskutera de här frågorna med. Tänk vad vi skulle kunna inspireras, utmanas och utvecklas då!”

Foto: Mi Edvinsson
Maria Wessén, förskollärare

 

Ungefär så tänkte förskolepedagogen Maria Wessén och hennes kompis Priyatin Stighall en dag för tre år sedan. Därefter drog de igång Pedagogisk Pub Jämtland enligt ett koncept som redan fanns på andra håll i landet. Det handlar om afterworkliknande träffar i pubmiljö där den pedagogiska diskussionen står i centrum.

Pedagog Östersund träffade Maria Wessén för att fråga vad som har kommit ut av initiativet.

 

 

Hur har det gått med Pedagogisk Pub Jämtland?

– Bra! Vi märker att deltagarna går hem med inspiration, lösnignar på funderingar och nya spännande frågor. Det enda vi önskar oss är fler deltagare. En gång, i samband med LUST 14 var vi över 20 personer inklusive chefer, professorer och Skolverkets generaldirektör, men för det mesta är vi runt 6 stycken. Vi tror att det skulle komma fler om de bara kände till att det finns och visste hur mycket positivt det ger.

Vad brukar diskuteras?

– Det är helt och hållet deltagarna som formar innehållet. Vi har avhandlat ämnen som lärmiljö, flerspråkighet, digitalisering, lustfyllt lärande och allt där emellan.

Vad är dina tre bästa argument för att delta i Pedagogisk Pub Jämtland?

– Inspiration, nätverkande och skratt med trevligt folk!

Vem kan anmäla sig?

– Lärare, barnskötare, fritidspedagoger, förskollärare, modersmålslärare, studiehandledare, skolkökspersonal, bibliotekarier, rektorer, förskolechefer – alla som är intresserade av ämnet är välkomna!

Nästa vecka är det dags igen! Här är datum för resterande av vårens Pedagogiska Pubar:

  • 23/2
  • 28/3
  • 27/4
  • 23/5

Samtliga träffar hålls på Bishops Arms i Östersund med start kl. 18. Mejla din anmälan till stighallwessen@gmail.com senast 2 dagar i förväg.

Text och foto: Mi Edvinsson

 

 

 

 

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.